Kaj je elektrosmog?

Kaj je elektrosmog?

Elektrosmog predstavlja veliko nevarnost za naše zdravje. Preberite kaj elektrosmog sploh je in kako nastane.

Naša velika želja je, da še enkrat opozorimo na vire nevarnosti WLAN in DECT na delovnih mestih ali na domu. Na obremenitve elektrosmoga, ki vdirajo od zunaj na naše stanovanjske in delovne prostore, mi ne moremo vplivati direktno. Zato je pomembneje, da v lastnih prostorih vzdržujemo te obremenitve v malih jakostih.

Dobivamo mnoga povpraševanja, v katerih tisti ki kličejo, iščejo pomoč pri iskanju stebrov mobitelskih komunikacij ali WLAN-naprav sosedov. Pri tem pa so pogosto spregledane lastne WLAN naprave ali brezvrvični telefoni (DECT-telefoni)! Te naprave si lahko predstavimo popolnoma slikovito kot stebre radijskih komunikacij.  Ta nenehno oddajajo zelo močne signale – te so torej opremljene specialno za to, da prodirajo skozi stene in stropove. Torej komfort brez-vrvične inštalacije ima zelo visoko ceno. Tako npr. sevanje enega tabličnega računalnuika z vključenim WLAN presega priporočila BUND za 30.000-kratno.

In lista “radijsko-razveseljivih” naprav postaja nenehno daljša: ne samo usmerjevalniki in računalniki, temveč tudi igralne konzole, televizorji, kamere, javljalci dima/požara pa tudi zobne ščetke se opremljajo z radijsko-sevalnimi napravami. Pri tem je zelo enostavno, da te obremenitve reducirate tako da njihove naprave razvrstite na tri kategorije: katere od teh lahko izključim, “jih priključim preko vrvice”, ali se umaknem na razen od njih? Več o tem naprej spodaj  na tej strani.

Zelo dobre informacije o WLAN in Co. so na voljo tudi pri Diagnose Funk

Related Posts

Ni najdenih rezultatov.
Meni