Nastajanje elektrosmoga

Nastajanje elektrosmoga

Nastajanje elektrosmoga povzročajo številne naprave v naših domovih in na delovnem mestu. V spodnjem prispevku si preberite kako do nastajanje elektrosmoga pride. Povedali vam bomo tudi kako se mu lahko izognemo.

Elektromagnetne frekvence spadajo med oblikovalne sile narave. Te se lahko diferencirajo v velikih razmerah razvoja Zemlje in se med seboj uglašujejo. Vsak kamen, vsak cvet, vsaka celica, pa tudi stanja zdravja in bolezni modulirajo na diferenciran način njihovo nihanje. Pticam, ribam in čebelam služijo elektromagnetne frekvence – kot eden od mnogih dejavnikov – za orientiranje.

Skozi nekaj let je bilo zgrajeno po vsem svetu omrežje zelo močnih, umetnih elektromagnetnih frekvenc. Ampak te vdirajo brez vsake možnosti prilagoditve v naravne frekvence. Ob tem se pojavlja presenetljivo dejstvo.,Namreč, vedno več ljudi občutijo povišano obremenitev z radijsko-sevalno tehniko in poročajo o tem, da na to reagirajo z občutljivostjo.

Tehnologija je razmeroma nova in je podvržena nenehnemu spreminjanju. Zato so si študije o njenem učinkovanju na človeka in naravo medsebojno v protislovju. Vseeno pa se kopičijo znamenja ki kažejo na možna škodljiva učinkovanja:

  • En apel, ki je predirljivo opozarjal pred nevarnostmi radijskega sevanja in elektrosmoga, je podpisalo več kot 1.000 zdravnikov. Zvezna zdravniška zbornica je zahtevala ravno 2010 drastično znižanje mejnih vrednosti za mobilno radijsko sevanje.
  • Svetovna zdravstvena organizacija je 2011 uvrstila mobilno radijsko sevanje kot “možnega rakotvornega” na eni stopnji skupaj z snovmi kot so svinec, glivice plesni in avtomobilski izpuhi.
  • Švedski profesor Hardell je dokazoval v njegovi 2011 objavljeni dolgoročni študiji vse do 7,7-krat povišano tumorsko tveganje zaradi mobilnega radijskega sevanja.
  • Švicarski Re (Swiss Re), eden od svetovno največjih pozavarovalcev je uvidel 2013 tveganje zaradi možnih zahtevkov za nadomestilo škod kot toliko verjetno, da je uvrstil mobilno radijsko sevanje v najvišjo kategorijo tveganja.
Kako pride do nastajanje elektrosmoga?

Elektrosmog nastaja predvsem od oddajniških stebrov mobilnega radijskega sevanja, satelitske tehnike, radarskih naprav, TV in Radia, Visokonapetostnih vodov, transformatorjev in nadzemnih vodnikov vlakov in tramvajev. Ampak tudi v naših stanovanjih in pisarnah prihaja dodatno do občutnih obremenitev prek brezvrvičnih telefonov, WLAN naprav, radijskih budilk, mobitelov, pametnih mobitelov, tabličnih računalnikov, prenosnih računalnikov, Bluetooth- in drugih naprav.

Opisani simptomi elektrosmoga so:

Prizadetosti razpoloženja, motnje gibalnosti, koncentracije in spanja, občutek tesnobe in pritiska, nevroza in razdražljivost, glavobolje, slabost, trajni stres in mnogo drugega.

Related Posts

Ni najdenih rezultatov.
Meni