Elektrosmog in nevarno sevanje električnih aparatov

Električne naprave, ki jih vsakodnevno uporabljamo tako doma, kot na delovnem mestu so pogosto vir elektromagnetnih valovanj. Ločimo elektromagnetno valovanje visokih in nizkih frekvenc. Onesnaženje okolja z ektromagnetnim valovanjem, katerega imenujemo tudi elektrosmog je škodljivo za naše zdravje. Največjo grožnjo predstavljajo predvsem visoke frekvence elektromagnetnih polj in valov. Prav zato se vse več ljudi zaveda resnosti problema in posveča vedno večjo pozornost zaščiti pred električnimi sevanji. Elektrosmog ne škoduje le ljudem, temveč tudi živalim, rastlinam in na splošno celotnemu okolju.

Za zaščito pred elektrosmogom moramo dobro poznati vire tako visokofrekvenčnega, kot tudi nizkofrekvenčnega elektromagnetnega sevanja.

Električne naprave, ki nam škodujejo in povzročajo elektrosmog

naprave, ki povzročajo elektrosmogElektrosmog nastane kot posledica električnega naboja v napravah in vodih, ki so priključeni na električno energijo. Neglede na to, ali naprave delujejo ali ne, le te oddajajo nevarno sevanje.

Največjo grožnjo za naše zdravje predstavljajo brezžične naprave (mobilni telefoni, wi-fi,…) saj so z svojimi oddajniki najmočnejši izvor visokofrekvenčnih elektromagnetnih valovanj. Močnejši signal kot potrebuje neka naprava za svoje delovanje večje tveganje predstavlja za naš organizem. Brezžične naprave oddajajo izredno močan elektromagnetni signal, vse tja do 20m.

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) sicer ni uspela dokazati neposredne povezanosti med možganskim tumorjem in uporabo mobilnega telefona, je pa pokazala na možnost, da bi sevanje mobilnih telefonov lahko povečalo verjetnost za nastanek omenjenega tumorja.

Pravtako nam škodujejo računalniki ter ostala računalniška oprema, tv in radijski sprejemniki… Nezanemarljivo je tudi sevanje, ki ga povzroča bela tehnika, npr. pralni ali sušilni stroj ter celo sušilec za lase ali pa brivnik. Sevanje, ki ga povzroča hladilna tehnika (hladilniki, zamrzovalniki, klime), pa je nekoliko manjše in po navedbah strokovnjakov ne predstavljajo večje grožnje.

Pomembno je, da škodljivih naprav, ki oddajajo močne signale in so največji vir elektrosmoga ne uporabljamo v prostorih, ki so namenjeni počitku in spanju. Med spanjem se namreč obrambni mehanizem v telesu zmanjša in zato smo zelo občutljivi na vplive elektromagnetnih valovanj. Električne aparate je treba, ko jih ne uporabljamo, povsem izključiti iz električne napeljave.

Naprave, ki zmanjšujejo električno sevanje oz. elektrosmog

Na trgu se pojavlja vse več naprav, ki zmanjšujejo nevarna električna sevanja v našem okolju. V spletni trgovini BioZaščita vam priporočamo nakup in uporabo Hamoni Harmonizatorja, ki uspešno izničuje vpliv stresa, ki ga povzroča elektrosmog. Harmonizator, ki ga ponujamo mi, ima v sebi vgrajen kamen, takoimenovani plemeniti Šungit. Kamen vsebuje vrsto omembe vrednih fizikalnih in zdravju pomembnih lastnosti, ki so zelo pomembni za delovanje in učinkovanje same naprave.

Related Posts

Ni najdenih rezultatov.
Meni