Poziv znanstvenikov k zmanjšanju elektro-smoga.

Poziv znanstvenikov k zmanjšanju elektro-smoga.

Elektro-smog je za naše zdravje izredno nevaren. Na to temo so se zbrali številini znanstveniki in podali naslednjo izjavo, ki jo v celoti lako preberete na biozaščita.si

Oglašam se z neprijetno novico o naših priljubljenih napravah, mobilnikih, tabličnih računalnikih in podobno. Škodujejo celicam v našem telesu in povzročajo prezgodnjo smrt.

Sem dr. Martin Blank z oddelka za fiziologijo in celularno biofiziko na univerzi v Kolumbiji v ZDA. Z več kot 160 zaskrbljenimi kolegi sem pozval ZN naj preučijo to težavo. Smo znanstveniki in inženirji. Sporočam vam, da smo ustvarili nekaj kar nam škoduje in uhaja izpod nadzora.

Pred Edisonovo žarnico je bilo v okolju zelo malo EM sevanja. Današnja raven je veliko višja od naravne okolice in strmo narašča zaradi novih naprav, ki oddajajo sevanje. Mnogi imamo v žepu mobilni telefon. Študija kaže da se je od razmaha mobilnikov rak na možganih pri mladih potrojil. Oddajnike mobilne telefonije postavljajo na stanovanjske zgradbe in bolnišnice kjer ljudje okrevajo. Brezžični električni števci in oddajniki mobilnega omrežja obstreljujejo stanovanjske soseske s sevanjem. Zlasti strašljivo je da je sevanje električnega in mobilnega omrežja škoduje DNK-ju v naših celicah.

Mnogi biologi vedo, da lahko to povzroči porast rakavih obolenj. Ogrožene so prihodnje generacije in naši otroci. Komisije, ki sprejemajo varnostne standarde nočejo prisluhniti biologom in znanstvenikom. Biološka dejstva so prezrta in posledično so varnostne meje postavljene previsoko. Ne varujejo nas! Za večjo zaščito bo verjetno poskrbelo popolno razkritje možnih konfliktov interesov med regulatorji in industrijo. Vse večja izpostavljenost EM-sevanju je globalna težava. WHO in mednarodne organizacije za standardizacijo ne ukrepajo, da bi zaščitile zdravje in dobrobit javnosti.

Mednarodne smernice morajo postati strožje in upoštevati vplive na naša telesa, zlasti na naš DNK. Čeprav smo še vedno sredi velike tehnološke transformacije, je čas za ukrepanje proti škodljivim vplivom že zdavnaj potekel. Sodelujemo v velikem biološkem eksperimentu v katerega pa nismo privolili. Da bi zaščitili naše otroke, sebe in svoj ekosistem, moramo zmanjšati izpostavljenost s strožjimi smernicami. Zato znanstveniki z vsega sveta pozivamo ZN,  države članice in WHO naj prevzamejo pobudo pri reševanju te žgoče krize javnega zdravja.

dr. Martin Blank

 

Related Posts

Ni najdenih rezultatov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Fill out this field
Fill out this field
Vnesite veljaven e-naslov.

Meni