Splošne informacije o magnetoterapiji in kristaloterapiji

MAGNETOTERAPIJA

Magnetoterapija je naravna metoda, ki se uporablja za odstranitev bolečine, obnavljanje energije in izboljšanje spanca. Ima široko uporabo v fizikalni medicini, njena prednost pa je, da obstaja le nekaj kontraindikacij.

Magnetna terapija temelji na medicinsko potrjenem dejstvu, da zunanji, nadzorovani dražljaji z magneti v telesu spodbudijo imunske in regenerativne procese. Učinki magnetne terapije se čutijo že po eni uri uporabe, vendar je včasih potrebno kar nekaj dni da bi čutili splošen pozitiven učinek na telo. Učinki se lahko razlikujejo in v nekaterih primerih niso opazni, vse dokler ne prenehamo z magnetoterapijo.

Magneti se najbolj uporabljajo za lajšanje bolečin, saj pospešijo celično aktivnost celotnega organizma in tako neposredno krepijo imunski sistem in hitrost okrevanja. Magneti dokazano zmanjšujejo učinke škodljivega sevanja na človeško telo (sevanja vodnih tokov, tehnična sevanja in kozmična sevanja). Terapevtski učinki magnetov so: zmanjšanje bolečine in otrplosti, zmanjšanje oteklin, izboljšanje regeneracije tkiva, izboljšanje krvnega obtoka, krepitev imunskega sistema, občutno izboljšanje celotne energije telesa, stabiliziranje krvnega tlaka, spodbujanje globokega, podaljšanega in sproščujočega spanja, ravnovesje hormonov, izboljšanje presnove, stimulacija proizvodnje endorfinov in serotonina (hormon sreče in zadovoljstva), blažitev stresa, lajšanje glavobola in migrene, pomagajo pri artritisu in revmatizmu, lajšajo menstrualne krče, pomirjajo boleče mišice, zvine sklepov in nategnjene vezi, lajšajo težave z želodčno kislino, alergijo, anemijo, artritisom in revmatizmom, krvnim tlakom, holesterolom, otekanjem nog, ledvičnimi kamni, lumbagom, po kirurškem posegu, dermatoloških boleznih – preležaninah, bolečinah in otrplosti hrbta, išiasu, nevtralizirajo škodljiva geofizikalna sevanja…

Magnetoterapija je prepovedana za osebe: s srčnim spodbujevalnikom, s stimulatorjem hrbtne (dorzalne) hrbtenjače, z infuzijsko črpalko, s srčnim defibrilatorjem ali katerem koli drugem, na magnetnem principu, oblikovanem implantatu. Ne priporoča se za nosečnice v prvih 3 mesecih nosečnosti.

V Inštitutu za elektrotehniko KONČAR v Zagrebu, so opravili meritve naših magnetnih trakov širine 4 cm. Ti trakovi imajo 12 polov, oz. 6 samostojnih magnetov. Na površini vsakega magnetnega traku indukcija znaša 350-360 G (gauss), na sami površini blazine, pasu, podlage za sedenje ali prešite odeje magnetna indukcija znaša idealnih 37-54 G, odvisno od debeline blazine, pasu, podlage za sedenje ali prešite odeje.

KRISTALOTERAPIJA

Kristali se predvsem nosijo v enem kosu ali kot nakit. Uporabljajo se v prahu, za izdelavo “mandal”, ki harmonizirajo in izžarevajo prostor, za okrasne predmete. Poseben del je uporaba kristalov za zdravljenje različnih bolezni in motenj. Obstaja veliko načinov za uporabo kristalov za zdravljenje, samostojno ali v kombinaciji z drugimi sredstvi (zdravili).

Treba je vedeti, da je zdravljenje s kristali dolgotrajen in počasen proces s trajnimi rezultati. Kristali se polnijo z izpostavljenostjo soncu, luni, na kakšnem drugem kristalu ali držanjem v zemlji. Fizično telo sestoji iz 5 osnovnih elementov: zemlje, vode, ognja, zraka in etra. Za njihovo uskladitev in dobro delovanje vseh fizičnih organov je bistven prost pretok energije skozi 7 energijskih centrov, čaker razmeščenih vzdolž hrbtenice. Vsaka čakra je odgovorna za določeno področje v fizičnem, astralnem, mentalnem in duhovnem smislu. Iz tega sledi, da ima vsaka čakra svoje posebne barve in kristale.

RDEČA BARVA pripada elementu ognja. To je barva dejavnosti. Daje energijo stopalom, nogam, sklepom, kolkom, medenici, urogenitalnem traktu, osnovi hrbtenice. Aktivira krvni obtok, krepi vitalnost in telesno aktivnost. Spodbuja toploto, stabilnost in daje občutek varnosti. Uporaba rdečih kristalov mora biti pravilno usmerjena in dozirana, saj rdeča barva poveča napetost. Rdeči kristali se ne uporabljajo v stanju agresivnosti, pri težavah s srcem, visokem krvnem tlaku in različnih vnetjih.
ORANŽNA BARVA sprošča napetost. Pospešuje delovanje črevesja, krepi pljuča, vranico in trebušno slinavko. Uporablja se za zdravljenje težav z dihanjem in je učinkovita pri zdravljenju mišičnih krčev. To daje energijo ledvicam, mehurju in jetrom. Regulira sladkor in ravnovesje tekočin v telesu. Pretirana ali napačna raba kristalov oranžne barve povzroča neravnovesje z okoljem; vodi do občutka manjvrednosti ali večvrednosti. Pri depresiji in inertnosti je zelo spodbujajoča. S kristali oranžne barve lahko izrazimo svojo ustvarjalnost na vseh področjih človekovega delovanja.
RUMENA BARVA je najbolj primerna za mišično aktivnost. To je poživilo, saj zagotavlja energijo nadledvičnim žlezam in simpatičnem živčnem sistemu. Povezana je s prebavo in krvnim obtokom. Uravnava srčni utrip, duševno aktivnost, jasnost in moč volje. Odlična je za vitalnost kože in telesa. Kristali rumene barva se ne uporabljajo pri stresu, psihičnem hiper-vzburjenju, nespečnosti in pri motnjah delovanja želodca.
ZELENA BARVA spodbuja hipofizo, revitalizira in prečisti živčni sistem, deluje pomirjevalno. Zagotavlja energijo prsni žlezi, ki uravnava delovanje srca, pljuč, bronhijev in kože. Stimulira imunski sistem in sekundarno cirkulacijo. Kristali zelene barve prinašajo harmonijo v telesnem in duševnem sistemu, pomagajo pri premagovanju ovir in odpiranju novih življenjskih poti.
MODRA BARVA, SINJE MODRA daje energijo hipofizi, uravnava presnovo in telesno temperaturo. Spodbuja glas in sluh. Kristali modre barve prinašajo umirjenost in vedrino, kot tudi mraz v telo. Zato se uporabljajo za zdravljenje vseh vrst vnetij in vročice. Nepravilna uporaba modrih kristalov lahko povzroči anksioznost, depresijo, upočasnjen metabolizem.
INDIGO je temno modra vijolična barva, ki se uporablja za spodbujanje dela spodnjih možganov, centralnega živčnega sistema in endokrinega sistema. Daje energijo epifizi. Dobro deluje na duhovni in čustveni ravni in je zelo učinkovita pri zdravljenju duševnih neravnovesij. Kristali teh barv se uporabljajo previdno, ker preveč indigo barve prinaša vedenjske težave zaradi preveč napolnjenega živčnega sistema.
VIJOLIČNA BARVA stimulira delovanje zgornjih možganov, živčnega sistema. Daje energijo hipofizi. Vzpostavlja ravnovesje kalija v telesu, pomirja živce, limfni kardiovaskularni sistem, čisti kri. To ustavi rast tumorjev. Uravnava nespečnost.

Related Posts

Ni najdenih rezultatov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Fill out this field
Fill out this field
Vnesite veljaven e-naslov.

Meni